دومین روز اعتصابات در فرانسه؛ معترضان که هستند و چه می خواهند
به گزارش وبلاگ فروشندگان به نقل از یورو نیوز، به گفته سازمان دهندگان تا زمان عقب نشینی دولت ادامه خواهد یافت.

زمینه این اعتصاب سراسری که از آن به عنوان بزرگترین حرکت اعتراضی صنفی طی سالهای اخیر نام برده می گردد از یک ماه پیش و با فراخوان سندیکاهای مهم کارگری فراهم شد و از روز پنجشنبه پنجم دسامبر با پیوستن اتحادیه های دانش آموزی و دانشجویی و نیز همراه شدن سندیکاهای پلیس، وکلا و آتش نشانان وسعت کم سابقه ای گرفت.
در نخستین روز برپایی این حرکت گسترده اجتماعی بیش از هشتصد هزار نفر در اعتراض به تصمیم دولت برای اجرای لایحه اصلاح قانون بازنشستگی به خیابان ها آمدند و در بسیاری از شهرها درگیری های شدید میان نیروهای امنیتی و تظاهرنمایندگان روی داد.
بیش از 90 درصد از قطارهای بین شهری و نیز 45 درصد از پروازهای داخلی و بین المللی از روز پنجشنبه تحت تاثیر اعتصاب سراسری در فرانسه لغو و وسائل حمل و نقل داخل شهری نیز با اختلال شدیدی در سراسر این کشور همراه شده است. شرکت ارائه دهنده خدمات مترو و اتوبوس در پاریس اعلام نموده است که این شرایط دست کم تا روز دوشنبه ادامه خواهد یافت.
سازمان دهندگان این اعتصاب سراسری که دیگر اصناف و اتحادیه های صنفی با آن اعلام همبستگی نموده اند قرار است روز آدینه در دومین روز از این حرکت بزرگ اجتماعی برای ادامه آن برنامه ریزی نمایند. این درحالیست که به گزارش رسانه های فرانسوی هنوز پایانی برای این اعتصاب سراسری پیش بینی نشده و معترضان به طرح اصلاح قانون بازنشستگی تاکید دارند که تا منصرف کردن دولت از اجرای آن به حرکت خود ادامه می دهند.
اعتصاب نمایندگان چه کسانی هستند و چرا دست به اعتصاب زده اند؟
معلمان، کارکنان بخش حمل و نقل عومی، ماموران پلیس، وکلا، کارکنان بیمارستان ها و دیگر بخش های خدمات درمانی به همراه پرسنل فرودگاه هی از جمله معترضان به اصلاح قانون بازنشستگی هستند که به دعوت سندیکاها و اتحادیه های صنفی از روز پنجشنبه دست به اعتصاب گسترده در سراسر فرانسه زده اند.
بر اساس آنچه رسانه های فرانسوی از آن خبر داده اند بخش های دیگر کارکنان خدمات عمومی قرار است از روز آدینه به معترضان بپیوندند و هنوز تعیین نیست که این حرکت بزرگ اجتماعی که از آن به عنوان اعتصاب سراسری نامحدود یاد شده تا چه زمانی به طول خواهد انجامید.
اصرار دولت امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری، بر اجرای اصلاحات اساسی در قانون بازنشستگی که بسیاری از گروه های کاری از جمله کارکنان بخش حمل و نقل و فرودگاهی را ملزم به بازنشسته شدن در سنین بالاتر و دریافت حقوق بازنشستگی کم تر می نماید مهمترین علت به راه افتادن این حرکت اجتماعی است.
سن رسمی بازنشستگی در فرانسه طی دهه گذشته بین60 تا 62 سالگی در نوسان بوده که در میان کشورهای ثروتمند عضوسازمان همکاری و توسعه مالی یکی از پایین ترین سنین بازنشستگی به حساب می آید. برای مثال در بریتانیا سن بازنشستگی در حال حاضر 66 سال است و پیش بینی می گردد که این سن در سال های آینده دست کم یکسال افزایش پیدا کند.
در قانون بازنشستگی فعلی فرانسه بعضی گروه ها نظیر کارکنان حمل و نقل به دلایل شرایط کاری مشمول امتیازات ویژه بوده و می توانند در سنین پایین تر حتی در 52 سالگی بازنشسته شوند.
دولت اصرار دارد که در طرح اصلاح قانون بازنشستگی این امتیاز باید برداشته گردد و همه گروه های کاری می بایست بر اساس شرایطی همسان از امتیاز و حق بازنشستگی بهره مند شوند.
منبع: خبرگزاری مهر