تدوین پیش نویس قانون بازی های رایانه ای
به گزارش وبلاگ فروشندگان، در ملاقات معاون نظارت و راهنمایی فرهنگی بنیاد ملی بازی های رایانه ای با معاون مطالعات اجتماعی و فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی بر ضرورت همکاری برای تهیه پیش نویس قوانین و مقررات در حوزه بازی های دیجیتال تاکید شد.
به گزارش وبلاگ فروشندگان، نشست مشترک مدیران معاونت نظارت و راهنمایی فرهنگی بنیاد ملی بازی های رایانه ای و معاونت مطالعات اجتماعی و فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با هدف آنالیز خلاهای قانونی حوزه بازی های دیجیتال و ارائه راهکارهایی به منظور تسریع در تهیه پیش نویس لوایح مرتبط، برگزار گردید.
در ابتدای این نشست، محمد صادق افراسیابی، عضو هیات مدیره و سرپرست معاونت نظارت و راهنمایی فرهنگی بنیاد ملی بازی های رایانه ای با تاکید بر ضرورت تقویت بازی های بومی از آماده سازی پیشنهادی برای همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه حمایت از بازی های بومی اطلاع داد و گفت: تقویت بازی های بومی در دستور کار کارگروه اقتصاد محتوا در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.
او اضافه نمود: در قانون بودجه امسال مصوب شده است که عرضه نمایندگان انواع بازی های خارجی قابل نصب در رایانه، تلفن های همراه و کنسول، عوارض 10 درصدی پرداخت نمایند و عواید حاصل از آن، صرف حمایت از بازی های بومی گردد.
افراسیابی اجرای این قانون را نیازمند همکاری وزارت اقتصاد و دارایی دانست و گفت: باید موضوع اخذ عوارض در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد تا شاهد تحقق این قانون باشیم.
او مسائل مختلف حوزه بازی های دیجیتال از جمله فعالیت استریمرها، شیوه عرضه بازی های دیجیتال در بازار حقیقی و مجازی و نحوه برخورد با متخلفان را نیازمند قانونگذاری دانست و خواهان تعامل بیشتر معاونت مطالعات اجتماعی و فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بنیاد ملی بازی های رایانه ای در زمینه ورود به موضوعات قانونی و نظارتی حوزه بازی های دیجیتال شد.
استقبال مرکز پژوهش های مجلس از تدوین لایحه ای در زمینه بازی های دیجیتال
در ادامه این نشست کمیل قیدرلو، معاون مطالعات اجتماعی و فرهنگی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به جایگاه شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی در حوزه سیاستگذاری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند با هماهنگی مرکز ملی فضای مجازی، لایحه ای در زمینه بازی های دیجیتال آماده کند تا از این راه، بحث مقررات گذاری در حوزه بازی های دیجیتال پیگیری گردد.
او اضافه نمود: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد با مشارکت بنیاد ملی بازی های رایانه ای، نشست های مشترکی با موضوع شناسایی مسائل و مسائل بازی های دیجیتال درکشور برگزار و از این راه برای تدوین لایحه ای جامع و کارآمد به دولت یاری کند.
قیدرلو افزود: مرکز پژوهش های مجلس آمادگی دارد در موضوع اخذ عوارض 10 درصدی از عرضه نمایندگان بازی های دیجیتال خارجی، همفکری نموده و به تحقق قانون بودجه در این بخش یاری کند.
منبع: خبرگزاری دانشجو