تهدید واتساپ به حذف اکانت کاربران؛ اشتباه استراتژیک فیس بوک

به گزارش وبلاگ فروشندگان، پیام رسان واتساپ (WhatsApp) که پیش از این با اضافه شدن سیستم امنیت رمزنگاری سرتاسری توانسته بود، دو میلیارد کاربر از سراسر جهان جذب کند، اما حالا با پیام تهدید آمیز جدیدش در طول 48 ساعت اخیر، بخشی از کاربران خود را دست داده است. البته به نظر می رسد که این کوچ سراسری تا میانه بهمن ماه ادامه داشته باشد، مگر آنکه سیاستگذاران کمپانی فیس بوک از سیاست جدید خود دست بردارند، البته بعید هم نیست که مارک زاکربرگ در روز های آینده دست به جنین اقدامی بزند.

تهدید واتساپ به حذف اکانت کاربران؛ اشتباه استراتژیک فیس بوک

وبلاگ فروشندگان| پیام رسان واتساپ (WhatsApp) به تازگی در اطلاعیه ای به کاربران خود اولتیماتوم داده است تا اطلاعات شخصی خود را با فیس بوک به اشتراک بگذارند. این پیام رسان تهدید کرده که در صورت عدم اجرای قانون جدید، کاربران از ادامه استفاده از واتساپ منع می شوند.

به گزارش وبلاگ فروشندگان؛ اگر از جمله 2 میلیارد کاربر واتساپ هستید، احتمالا در روز های گذشته پیام تهدیدآمیز واتساپ برای شما هم ارسال شده است. پیامی که می گوید یا توافق کنید که اطلاعات شخصی شما را با شبکه اجتماعی (فیس بوک) به اشتراک بگذارد یا حساب کاربری خود را حذف کنید.

این اطلاعیه از طریق یک هشدار درون برنامه ای ارائه می شود که کاربران را به توافق با تغییرات گسترده در شرایط خدمات واتساپ (WhatsApp) راهنمایی می کند. براساس این اطلاعیه کسانی که سیاست حفظ حریم خصوصی اصلاح شده را تا یک ماه دیگر (20 بهمن 99) قبول نکنند، دیگر نمی توانند از این برنامه استفاده کنند.

با این وجود، واتساپ تا ماه آینده دیتا هایی همچون شماره های تلفن کاربر، شماره های تلفن ذخیره شده در دستگاه، نام پروفایل ها، تصاویر پروفایل ها، پیام استاتوس شامل زمانی که کاربر برای آخرین بار آنلاین بود را جمع آوری خواهد کرد.

پیام تهدیدآمیز واتساپ به کاربران این پیام رسان

همچنین پیام رسان واتساپ داده های تشخیصی جمع آوری شده از ورود به اپفیسبوک توسط سیاست جدید را حق خود می داند، از این داده های جمع آوری شده را با خانواده کمپانی های خود به اشتراک خواهد گذاشت.

به گفته واتساپ، دلیل اصلی این اقدام، کمک کردن به انجام بهتر کارها، ارائه سرویس های جدید، بهبود سرویس ها، شخصی سازی سرویس ها و موارد این چنینی است. در برخی شرایط، نظیر زمانی که یک نفر از واتساپ برای برقراری تعامل با کسب و کاری متفرقه استفاده می کند، ممکن است فیسبوک اطلاعات را با آن کسب و کار متفرقه به اشتراک بگذارد.

کمپانی فیس بوک سال 2014، پیام رسان واتساپ را با قیمت 19 میلیارد دلار از مالکان سابق آن خریداری کرد.

اشتباه استراتژیک واتساپ؛ کوچ دنیای کاربران به سیگنال و تلگرام

پیام رسان واتساپ (WhatsApp) که پیش از این با اضافه شدن سیستم امنیت رمزنگاری سرتاسری توانسته بود، دو میلیارد کاربر از سراسر دنیا جذب کند، اما حالا با پیام تهدید آمیز جدیدش در طول 48 ساعت بخش بزرگی از کاربران خود را دست داده است. البته به نظر می رسد که این کوچ سراسری تا میانه بهمن ماه ادامه داشته باشد، مگر آنکه سیاستگذاران کمپانی فیس بوک از سیاست جدید خود دست بردارند، البته بعید هم نیست که مارک زاکربرگ در روز های آینده دست به جنین اقدامی بزند.

اما فعلاً که خبری از واکنش مسئولان واتساپ و فیس بوک نیست. البته فردی به کنندگی از واتساپ که نخواسته است نامش فاش شود، به Ars Technica می گوید سیاست حریم خصوصی جدید، بخشی از سیاست هایی است که فیسبوک پیش تر درباره آن ها صحبت کرده بود.

او گفته که این سیاست ها به کسب وکار ها امکان می دهند با استفاده از زیرساخت های فیسبوک، چت های واتساپ را ذخیره و مدیریت کنند. کننده واتساپ می گوید سیاست های جدید قرار نیست تغییر کنند و واتساپ اطلاعات چت های غیر کاری را با فیسبوک به اشتراک می گذارد.

در این میان هم بسکمک از فعالان دنیای عرصه فناوری در واکنش به تهدید واتساپ، کاربران را به نصب پیام رسان سیگنال و تلگرام دعوت کرده اند. البته این دعوت هم با استقبال روبرو شده و در طول 48 ساعت گذشته میلیون ها کاربر به این پیام رسان پیوسته اند.

واتساپ در سال 2016 به کاربران یک بار فرصت داد گزینه عدم اشتراک اطلاعات این اپلیکیشن با فیس بوک را انتخاب کنند.

سیگنال یک سرویس پیام رمزگذاری شده از طریق پلت فرم است که توسط بنیاد سیگنال و پیام رسان سیگنال ساخته شده است. این پیام رسان قبل از تلگرام و واتس آپ در جایگاه رتبه اول امن ترین پیام رسان دنیا قرار گرفته است که از مشهورترین کسانی که از این پیام رسان استفاده می کنند می توان به ادوارد اسنودن کارمند سابق NSA اشاره کرد.

سال 2018 مجلس سنای ایالات متحدهٔ آمریکا با تأیید امنیت بالای این پیام رسان دست سناتور های آمریکایی را در استفاده از این نرم افزار باز گذاشت که برای تبادلات کاری و غیر کاری از این پیامرسان امن و سریع استفاده کنند.

واکنش دنیای به تهدید واتساپ

در حالی که قوانین تهدید آمیز واتساپ در طول 48 ساعت اخیر خشم میلیون ها کاربر را در پی داشته است، اما موثرترین واکنش متعلق به ایلان ماسک مالک شرکت تسلا و اسپس اکس بود. او در توییتی گفت سراغ استفاده از سیگنال بروید و همین موضوع باعث شد استفاده از این پیام رسان به شدت افزایش پیدا کند.

در واقع واکنش ایلان ماسک کاربران را نسبت به خطرات امنیتی جدید واتساپ آگاه تر کرد تا با خیال راحت از این پیام رسان کوچ کنند. البته مایک بوچر سردبیر تک کرانچ هم در توییتی نوشت که اگر نگران حریم خصوصی خود هستید دو پیام رسان سیگنال و تلگرام اکنون گزینه های بهتری هستند.

این واکنش ها باعث شد تا میلیون کاربر واتساپ را گوشی خود حذف کنند. طبق آمار تحلیلی شرکت سنسور تاور، طی روز های پنج شنبه و جمعه بیش از 100 هزار کاربر سیگنال را از طریق فروشگاه های برنامه اپل و گوگل دانلود کردند در حالی که تلگرام حدود 2.2 میلیون بار دانلود شد.

رویترز هم در گزارشی اعلام کرده است که، نصب جدید واتس اپ در هفت روز نخست سال 2021 در مقایسه با هفته پیش از آن 11 درصد کاهش یافت، اما همچنان 10.5 میلیون بار در سراسر دنیا دانلود شده است.

البته در طرف مقابل واکنش ها، برخی از کارشناسان فناوری هم می گویند اینکه اطلاعات پیام رسان در اختیار فیس بوک قرار گیرد، به این معنا نیست که کلمه به کلمه چت را بخوانند، بلکه به این معناست که رفتار کاربر را تحلیل می کنند و بر مبنای آن، یا اتفاقات دنیا را پیش بینی کرده یا استفاده اقتصادی و تبلیغاتی می کنند.

منبع: فرادید

به "تهدید واتساپ به حذف اکانت کاربران؛ اشتباه استراتژیک فیس بوک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تهدید واتساپ به حذف اکانت کاربران؛ اشتباه استراتژیک فیس بوک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید