دیابت نوع دوم را بهتر بشناسیم
به گزارش وبلاگ فروشندگان، دیابت نوع 2 شرایط مزمنی است که در آن، بدن، قادر به استفاده و ذخیره گلوگز نمی باشد و گلوکز به جای تبدیل به انرژی به جریان خون باز گشته و سبب ایجاد علایم مختلف می گردد. دیابت نوع 2 در نتیجه عدم توانایی بدن در فراوری انسولین کافی و یا ناتوانی از استفاده بهینه از انسولین فراوریی رخ می دهد؛ که به این حالت مقاومت به انسولین گفته می گردد. این نوع دیابت اغلب در افراد بالای 40 سال، چاق و دارای سابقه خانوادگی دیابت رخ می دهد ولی متاسفانه باید اذعان کرد که امروزه آمار ابتلای افراد جوان تر هم به علت شیوه زندگی امروزی افزایش یافته است.

نقش اصلی هورمون انسولین در بدن چیست ؟
نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون به وسیله سازوکارهای مختلف است.دیابت دو نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک، تخریب سلول های بتا در پانکراس منجر به نقص فراوری انسولین می گردد و در نوع دو، مقاومت پیش رونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلول های بتای پانکراس و نقص کامل فراوری انسولین منجر گردد.
در دیابت نوع دو تعیین است که عوامل ژنتیکی، چاقی و کم تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.
دیابت چیست؟
دیابت یا بیماری قند (یا Diabetes Mellitus) یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است.در این بیماری توانایی فراوری هورمون انسولین در بدن از بین می رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین فراوریی نمی تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد.
راه تشخیص دیابت و دیابت نوع دو چیست؟
وقتی این افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد، سبب تخریب رگهای بسیار ریز در بدن می گردد که می تواند اعضای مختلف بدن همانند کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کند.بعلاوه دیابت با افزایش ریسک بیماری های قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارد؛ لذا غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری در افراد با ریسک بالا می تواند در پیشگیری از این عوارض مؤثر باشد. تشخیص و بعلاوه غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.
دیابت نوع دو (غیروابسته به انسولین)
انسولین هورمونی است که به صورت طبیعی در بدن فراوری می گردد. پانکراس آن را فراوری می کند و زمانی که غذا می خورید آن را در بدن آزاد می سازد.انسولین یاری می کند قند موجود در جریان خون به سلول های سراسر بدن منتقل گردد و در آنجا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر دیابت نوع دو داشته باشید، بدن شما نسبت به انسولین مقاوم می گردد و دیگر از این هورمون به شکل موثر استفاده نمی کند.
همین مسئله، پانکراس را وادار می کند تا بیشتر کار کند و انسولین بیشتری فراوری کند. با گذشت زمان، این عمل می تواند به سلول های پانکراس آسیب برساند و به تدریج ممکن است پانکراس شما دیگر قادر به فراوری انسولین نباشد.
اگر بدن تان به مقدار کافی انسولین فراوری نکند یا اگر از آن به شکل موثری استفاده نکند، گلوکز در جریان خون جمع می گردد و باعث می گردد بدن نیازمند انرژی باشد. پزشکان نمی دانند دقیقا چه چیزی باعث آغاز این سلسله رویداد ها می گردد.
شاید این شرایط به علت اختلال عملکرد سلول های پانکراس یا به علت اخلال در پیغام رسانی سلولی به وجود بیاید. در بعضی افراد، کبد، بیش از حد گلوکز فراوری می کند. بعلاوه ممکن است دیابت نوع دو به علت استعداد ژنتیکی بروز کند.
بعلاوه، استعداد ژنتیکی در خصوص چاقی هم وجود دارد که چاقی هم می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش دهد. پژوهش ها برای پی بردن به دلایل ابتلا به دیابت نوع دو همچنان ادامه دارد.
این دیابت به دیابت بزرگسالان هم معروف است؛ 95 درصد از پرونده های دیابت بین بزرگسالان، مربوط به دیابت نوع دو هستند.
این نوع از دیابت ابتدا به دیابت بزرگسالان معروفیت داشت؛ اما رفته رفته و با بیشتر شدن بچه ها چاق و نوجوانانی که اضافه وزن دارند، این بیماری در بین افراد این رده سنی هم شیوع پیدا نموده است.
دیابت نوع دو بعلاوه به دیابت غیر وابسته به انسولین هم مشهور بوده است. دیابت نوع دو معمولا خفیف تر از دیابت نوع یک است.
با این حال نادیده گرفتن آن مسلما عواقب سختی در پی خواهد داشت. این عواقب معمولا در مویرگ هایی اتفاق می افتند که وظیفه رساندن خون به کلیه ها، اعصاب و چشم ها را دارند.
در بدن افرادی که دیابت نوع دو دارند، پانکراس معمولا مقداری انسولین فراوری می کند. اما مشکل اینجا است که این مقدار از انسولین یا برای بدن کافی نیست، و یا سلول ها نسبت به آن مقاوم شده اند.
بدن ما چطور نسبت به انسولین مقاوم می گردد؟
مقاومت به انسولین و یا عدم حساسیت نسبت به آن، در درجه اول در چربی، کبد و سلول های عضلانی اتفاق می افتد. افرادی که اضافه وزن آنها 20 درصد بالاتر از حد طبیعی باشد، معمولا بیشتر به این نوع بیماری و عوارض دیابت دچار خواهند شد.این افراد در مقابل انسولین مقاومت دارند و این باعث می گردد پانکراس برای فراوری انسولین بیشتر و بیشتر کوشش کند. اما با این حال باز هم مقدار انسولین کافی برای کنترل قند خون وجود ندارد.
تحقیقات برای پیدا کردن درمان دیابت نوع دو ادامه دارد اما تغذیه مناسب و ورزش برترین راهکار های کنترل دیابت نوع دو هستند.
آیا دیابت نوع دو درمان دارد؟
دیابت نوع دو پیشرفت کننده است و بر همین اساس بیمار باید از داروهای مخصوص دیابت هم استفاده کند.دانشمندان دریافته اند که با تزریق اسفنج های پلیمری به بافت بدن بیماران مبتلا به دیابت نوع دو، رابطه میان چربی و بقیه قسمت های بدن از نو آغاز می گردد.در نتیجه از افزایش وزن جلوگیری می گردد.
در پژوهش های تازهی در خصوص دیابت نوع دو، پژوهشگران دریافته اند که کاشت اسفنج های پلیمری در بافت بدن می تواند راهی تازه را در خصوص این بیماری باز کند.
پژوهشگران دانشگاه کارولینای جنوبی در کلمبیا دریافتند که موش های چاق مبتلا به دیابت نوع دو با رژیم غذایی با چربی بالا که در بافت بدن آن ها از اسفنج های پلیمری کار گذاشته شده بود پس از سه هفته مقدار افزایش وزن و قند خون کمتری نسبت به موش های مشابه بدون درمان داشتند.
بدون شک برترین پیشنهاد برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو ، کنترل وزن و عدم ابتلا به چاقی ، داشتن رژیم های غذایی مناسب و مهمتر از همه ورزش و تحرک مناسب است.
منبع: سایت نظارت بر خانواده
منبع: راسخون