10 غذایی که باید در استانبول امتحان کرد
به گزارش وبلاگ فروشندگان، محبوب ترین غذاهای استانبول
غذاهای ترکی بسیار متنوع هستند و شهرتی جهانی دارند. استانبول، مانند دیگ جوشانی از فرهنگ های مختلف است که تاثیرات خوشایندی بر روی غذاهای ترکی گذاشته است. بنابراین در سفر به استانبول رفتن به فست فودهای معروف و بین المللی را فراموش کنید و فرصت تجربه و لذت بردن از غذاهای استانبول را از دست ندهید. سوالی که پیش می آید این است که با این همه حق انتخاب از کجا باید شروع کنیم؟ در ادامه خبرنگاران فهرستی از معروف ترین غذاهای ترکی را در اختیارتان قرار می دهد.
صبحانه ترکی
صبحانه ترکی با صبحانه های اروپایی کمی فرق دارد. برای شروع، چای جایگزین قهوه شده است همچنین گوجه فرنگی و خیار در یک صبحانه ترکی ضروری هستند اما بقیه موارد شبیه کشورهای اروپایی است. محبوب ترین و متداول ترین نان برای صبحانه ترکی، نان سفید است با این حال امروزه انواع مختلف نان مثل نان چاودار نیز استفاده می شود. پنیرهای سفید شبیه به پنیر فتا، پنیرهای قدیمی، زیتون سیاه و سبز، کره، عسل، خامه، سرشیر، مربا، املت یا تخم مرغ پخته شده از دیگر گزینه های صبحانه های ترکی هستند.
دو غذای غافلگیرکننده دیگر در این وعده غذایی عبارتند از sucuklu yumurta و börek که جهانگرد ها و جهانگردان با خوردن آنها عاشق صبحانه ترکی می شوند. Sucuk، نوعی سوسیس خشک شده از گوشت گاو، سیر، انواع ادویه مثل فلفل قرمز، نمک، سماق و زیره سبز تشکیل شده است و معمولا در ماهیتابه با تخم مرغ پخته می شود. Börek نیز از ورقه های نازک خمیر که با پنیر، گوشت چرخ کرده، سبزیجات پیچیده و پخته شده، تشکیل می شود. خوردن صبحانه ترکی در کنار ساحل بسفر و در مناطقی مثل ببک و روملی حصار یک خاطره به یادماندنی در سفر به استانبول را برایتان رقم خواهد زد.
منمن
مِنِمِن (Menemen)، نوعی املت خوشمزه ترکی است که از پیاز سرخ شده و گوجه پخته شده با تخم مرغ، سبزیجات معطر، نمک، فلفل سیاه و قرمز تهیه می شود. این غذا نام خود را از ناحیه ای در ازمیر در منطقه اژه گرفته است. گوجه فرنگی که اصلی ترین قسمت این غذا است، اولین بار اوایل دهه 1920 در ازمیر کاشته شد و پس از آن ایده درست کردن این غذا شکل گرفت. با اینکه غذای منمن، یک غذای ساده است ولی دلیل معروف بودن آن استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک و در کنار آن مواد اضافی دیگر مثل پنیر، گوشت، قارچ، سوسیس، حتی مرغ یا بادمجان است.
مزه
مزه (Meze) یک پیش غذا که حتی از یک وعده غذایی کاملتر است و میتواند به جای آن سرو شود. رستوران هایی که در درست کردن این غذا حرفه ای هستند را meyhane می نامند. این رستوران ها، مکان هایی سنتی هستند که مزه را همراه با انواع نوشیدنی و سایر غذاهای محلی برای مهمانان خود سرو می کنند. مزه ها بیشتر به عنوان پیش غذا در رستوران ها سرو می شوند. بیشتر مواقع پیشخدمت رستوران یک سینی بزرگ از انواع مختلف مزه را برای شما می آورد تا بتوانید باتوجه به سلیقه و ذائقه غذاییتان یک مورد یا حتی بیشتر را انتخاب کنید. انواع مزه عبارتند از:
- مخلوط فلفل قرمز و گوجه فرنگی (Ezme)
- بادمجان کبابی با ماست (Patlıcan Ezmesi)
- سالاد بادمجان کبابی (Patlıcan Salatası)
- بادمجان سرخ شده با سس گوجه (Şakşuka)
- مخلوط ماست و نعنا (Haydari)
- خوراک لوبیا چیتی (Barbunya)
- لقمه هایی از کنگر فرنگی (Zeytinyağlı Enginar)
برای خرید بلیط هواپیمای استانبول کلیک کنید.
کباب تندوری
کباب تندوری (Kuyu Kebabı / Tandır)، یک غذای مخصوص متعلق به شهر Kastamonu در منطقه ای در غرب دریای سیاه است. نام این کباب از نحوه پختنش گرفته شده و کلمه Kuyu به معنای خوب است. شیوه پخت این کباب بدین صورت است که کل گوشت یک بره (بدون اندام های داخلی) را در یک سوراخ مانند تنور آویزان و به آرامی با آتش ذغال کباب می کنند. کباب تندوری را با شاخه های درخت کاج طعم دار می کنند.
اسکندر کباب
اسکندر کباب(Iskender Kebap) یکی از معروف ترین غذاهای ترکی در واقع همان دنر است. دنر کباب که در ایران به کباب ترکی معروف شده، بشقابی است که در آن ورقه های نازک گوشت با سبزیجات معطر و محلی، ادویه و ترشیجات طعم دار شده اند، به سیخ زده شده و به صورت عمودی کباب می شوند. تکه های نازک کباب را با نان پیتا که شبیه به نان لواش است همراه با کره و سس گوجه سرو می کنند. در اسکندر کباب، ماست هم در کنار بشقاب قرار می دهند که با اضافه کردن سس گوجه و کره اضافی می توانید طعم آن را لذت بخش تر کنید.
آدانا کباب
اگر به گوشت قرمز علاقه دارید، آدانا کباب(Adana Kebap) درصدر فهرست غذاهای ترکی واقع شده است. نام این کباب از شهری به نام آدانا در جنوب شرقی ترکیه گرفته شده است. تهیه آدانا کباب از سال 2009 کنترل می شود و تنها رستوران هایی می توانند این کباب را سرو کنند که از طریق اتاق بازرگانی آدانا تایید شده باشند.
هرچند مواد تشکیل دهنده آدانا کباب کم است ولی شیوه پخت و پز آن مخصوص است. مواد اصلی و تشکیل دهنده آن عبارتند از گوشت بره و چربی که از دم آن به دست می آید. به روش سنتی باید از گوشت بره نر که کمتر از یکسال سن دارد استفاده کرد، این بره باید در محیطی طبیعی رشد و از گیاهان محلی تغذیه کند. پس از فرایند پاک سازی و استراحت دادن، گوشت بره را با فلفل سبز و قرمز خشک شده و تند و فلفل قرمز تازه محلی ورز می دهند سپس آن را به سیخ زده و روی آتش ذغال کباب می کنند و درنهایت همراه با نان لواش، پیاز کبابی، گوجه و فلفل سبز سرو می شود.
لوفر
اگر از هر فرد محلی و بومی بخواهید که غذای مورد علاقه خود را نام ببرد قطعا ماهی جزء پنج انتخاب اولش از بین غذاهای ترکی خواهد بود همچنین می توانید نوشیدنی مورد علاقه خود را در کنار غذاهای ترکی انتخاب کنید. با این حال همچنان این مسئله وجود دارد که کدام ماهی را باید سفارش دهیم؟ پاسخ این سوال براساس ذائقه افراد فرق دارد ولی لوفر (Lüfer) می تواند انتخاب فوق العاده ای باشد. لوفر از خانواده Pomatomidae، نسبتا بزرگ، بسیار خوشمزه که تمیز کردن و خوردن آن آسان است.
مانتی
مانتی (Mantı) نوعی از غذا است که به صورت داغ و همراه با ماست سرد و سیر سرو می شود. مانتی را می توانید نوعی پودینگ تصور کنید که از خمیر و محتویات درون آن تشکیل شده است. در روش کلاسیک آناتولی (Kayseri)، خمیر از آب، آرد و نمک تهیه می شود و بعضی از افراد با اضافه کردن تخم مرغ عطر و طعم آن را بهتر می کنند. خمیرهای نازک تر و قطعات پیچیده شده کوچک تر، نشان دهنده تجربه و تبحر بیشتر آشپز است. محتویات مانتی گوشت گاو یا بره، پیاز، نمک و فلفل است.
امروزه مانتی را می توان با ماهی سالمون، اسفناج و یا مرغ سفارش داد. هرچقدر که مانتی آب پز شده، با کره پخته شده و یا در سس گوجه پخته شده باشد با ماست، سیر، سس گوجه و کره سرو می شود. بعضی مواقع نیز مقداری ادویه مثل ترکیب فلفل قرمز خرد شده، نعناع و سماق نیز اضافه می شود که بسیار پرطرفدار است.
بهترین هتل های استانبول را انتخاب کنید.
کونفه
کونفه (Künefe)، نوعی شیرینی پنیری عربی است. پنیر بدون نمک بین دو لایه از kadayıf این شیرینی را شکل می دهد. Kadayıf لایه ای نازک از خمیر است که از ترکیب ساده آب و آرد تهیه می شود. کونفه باید به صورت گرم، تازه و آغشته به شربت سرو شود. این دسر ترکیه ای رنگی بین زرد و نارنجی دارد و روی آن پسته خرد شده ریخته می شود. پنیر داخل آن ذوب می شود و می توانید در یک لقمه، بافت های مختلفی مانند پنیر نرم و خمیر ترد آن را احساس کنید. همچنین تفاوت بین طعم پنیر و طعم شیرین شربت هم بسیار مجذوب کننده است.
باقلوا
باقلوا (Baklava) بهترین مثال برای نشان دادن اشتیاق و علاقه شدید ترک ها برای تهیه دسر است. محتویات باقلوا خمیر فیلو، انواع آجیل و شربت است که بسیار ساده اند ولی تهیه آن به مهارت و تبحر ویژه ای نیاز دارد. باریکی لایه های خمیر این شیرینی خیلی مهم و مغز آجیل به کار رفته در آن از قبیل گردو، فندق یا پسته، از منطقه ای تا منطقه دیگر در کشور ترکیه فرق دارد. مغز آجیل بین لایه های خمیر فیلو قرار می گیرد، سپس با کره پخته شده و درنهایت به شربت آغشته می شود.
غذاهای روسی ؛ ظرف خوشمزه ای که حتما باید امتحان کنید
بهترین هتل های استانبول برای اقامت جهانگردان
جاذبه های جهانگردی استانبول-پایتخت تاریخی ترکیه
منبع: فلای تودی