آشنایی با برترین و بدترین نوع ماهی برای مصرف

به گزارش وبلاگ فروشندگان، بعضی از ماهی ها به دلایل مختلفی مانند داشتن جیوه بسیار زیاد برای سلامتی مفید نیست و برای بدن مضر است و باعث بیماری فرد می گردد. مطالعه این مقاله از یاری می نماید تا بدانید باید کدام ماهی ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از مصرف کدام ماهی ها اجتناب کنید.

آشنایی با برترین و بدترین نوع ماهی برای مصرف از آنجایی که انواع مختلفی از ماهی ها غنی از اسیدهای چرب امگا 3 و منبع پروتئینی بدون چربی هستند که سطح چربی اشباع شده کمتری نسبت به انواع گوشت و مرغ دارند، میتوانند گزینه ای عالی برای افزودن به رژیم غذایی باشند. از سوی دیگر، انواع مختلفی از ماهی ها دارای اندازه زیادی جیوه هستند، که ممکن است باعث ایجاد بیماری های قلبی-عروقی و عصبی شوند.

برترین ماهی ها برای اضافه شدن به سبد غذایی

ماهی سالمونمطالعه ای درسال 2010 که بر روی مزایا و خطرات انواع مختلف ماهی ها انجام شد، منابع غنی اسیدهای چرب امگا 3 و سطح پایین جیوه را در ماهی سالمون ثابت کرد. اگر می توانید از میان گزینه های مختلف ماهی سالمون انتخاب کنید، ماهی سالمون آلاسکا و یا سالمون کوهو را مصرف کنید و از مصرف ماهی سالمون اقیانوس اطلس اجتناب کنید.

ماهی تن آلباکورطبق گفته نشریه سی فود واچ (مراقبت از غذاهای دریایی)، اگر چه بعضی از گونه های ماهی تن می توانند سطح بسیار بالایی از جیوه داشته باشند، ماهی تن آلباکور، که خواه با قلاب و یا با نیزه در اقیانوس آرام صید می گردد،گزینه ای سالم است.

ساردین هاساردین های وحشی فوق العاده مقرون به صرفه هستند و حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بیشتری در هر وعده3 اونسی(85 گرمی) نسبت به ماهی تن وسالمون هستند. علاوه بر این، ساردین ها سرشار از ویتامین D هستند. در صورتی که پایداری پرورش ماهی در مزارع برای شما اهمیت دارد، ازساردین اقیانوس آرام بهره ببرید.1

قزل آلای رنگین کمانقزل آلای رنگین کمان نوع دیگری از ماهی قزل آلا است که به خاطر طعم گوشتش هواداران زیادی دارد . این ماهی نیز سرشار از ویتامین B12 و پروتئین می باشد و بعلاوه به دلیل شرایط زیستگاهش دارای سطح جیوه کمی است .

ماهی قزل آلایک ماهی بسیار خوشمزه با گوشتی سفت و سفید که منبعی از فسفر ، پروتئین با کمترین چربی و کمترین کالری است . و یک انتخاب بی نظیر برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند .2

ماهی گالیت یا خروس ماهیفواید خوردن ماهی گالیت یا همان دورادو یا انفلوس در اندازه پروتئین آن می باشد. نسبت پروتئین به وزن این ماهی، برابر 0.2 می باشد که نسبت فوق العاده ایست.

ماهی لوتی یا ماهی سوف حاجییکی از برترین ماهی های خوراکی در شمال ایران می باشد و گوشت سفید و نرم آن باعث شده تا آمار فروش بالایی نیز داشته باشد.

ماهی کاد یا ماهی روغناز لحاظ خواص این ماهی برترین نوع از میان این 12 نوع است. این ماهی سرشار از فسفر، نیاسین و ویتامین B-12 هست و به ازای 85 گرم ماهی کاد بخار پز شده، ارزش غذایی حاوی 1 گرم چربی و 15 الی 20 گرم پروتئین به همراه حداکثر 90 کالری خواهد داشت.

ماهی قباد یا شاه ماهیفواید خوردن ماهی قباد شبیه ماهی سالمون است اما باید در مصرف ماهی قباد به دلیل سدیم زیاد آن اعتدال صورت گیرد.

ماهی کفالدر میان 12 نوع ماهی این مقاله، لقب خوش پخت ترین ماهی به ماهی کفال می رسد. این ماهی در شیوه های مختلفی طبخ می گردد و به واسطه عطر و طعم خاص خود، در شمال هواداران زیادی دارد.

ماهی کلیکااین ماهی به واسطه چربی راحت الهضم و پروتئین غنی (مشابه گوشت قرمز) و ویتامین های متنوع یکی از خوش اقبال ترین ماهی ها در جایگزین کردن فرآورده های گوشت قرمز و طیور با گوشت سفید می باشد.3

ماهی هایی که باید از مصرف آن ها اجتناب کنید

سی باس(باروموندی)در حالی که سی باس های دریایی، به ویژه گونه های تند، در سال های اخیر کاملا مرسوم شده اند، این ماهی ها حاوی بعضی از بالاترین اندازه جیوه موجود در انواع ماهی هستند که شما معمولا به عنوان گزینه ای برای مصرف پیدا می کنید.

ماهی والی(Walleye)این ماهی که حاوی سطح بالای جیوه و ترکیبات سمی که به عنوان پلی فنلهای متخلخل (PCBs) شناخته می شوند است، مورد علاقه کسانی است که در غالب ورزش ماهیگیری می نمایند و گزینه ای است که باید از خوردن آن اجتناب کنید.

شمشیر ماهیشمشیر ماهی ها مانند کوسه ها، شکارچیان دریایی هستند که به دلیل خوردن موجودات دریایی کوچک تر، سطح بالای جیوه دارند. در حالی که به گفته صندوق حفاظت از محیط زیستEDF ،خوردن یک وعده شمشیرماهی در ماه ممکن است برای مردان مشکل ساز نباشد، این نهاد توصیه می نماید که زنان و بچه ها در تمام سنین از مصرف آن اجتناب نمایند.1

تیلاپیاطبق مطالعه سال 2008 که در مجله انجمن رژیم آمریکا منتشر شد، مصرف زیاد ماهی تیلاپیا پرورشی منجر به التهاب زیاد در بدن می گردد.

ماهی تیلاپیا شامل مقادیر بسیار پایین اسیدهای چرب امگا 3 و سطح بسیار بالایی از اسیدهای چرب امگا 6 است.

اندازه پایین امگا 3 و امگا 6 بالا برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی، ورم مفاصل، آسم و دیگر علائم بیماری های خود ایمنی و آلرژی که در برابر واکنش های التهابی آسیب پذیر هستند، خطرناک است. این التهاب به رگ های خونی، قلب، ریه و بافت های مفاصل، پوست و دستگاه گوارش آسیب می زند.

ماهی خاویار و بیل سرماهی خاویار از ماهی های باستانی است که به شدت حاوی تخم ماهی، معروف به خاویار است. در واقع، این ماهی خوب رشد نموده و می تواند 100 سال عمر کند. این ماهی می تواند چند صد پوند خاویار حمل کند به همین خاطر ماهی خاویاربرای ماهیگیران بسیار ارزشمند است.

تخم این ماهی خاصیت بیشتری نسبت به گوشت آن دارد اما نحوه صید در سلامت آن بسیار موثر است .اگر به روش غیر بهداشتی صید گردد احتمال ابتلا به تب ، تهوع ، سردرد ، عوارض گوارشی و کبدی را دارد.

ماهی خاردار شیلیدر حقیقت پاتاگونیا خاردار به ماهی خاردار معروف است. صید بی رویه این ماهی، این گونه را با مسائل جدی روبرو نموده است علاوه براین به دلیل سطح بالای جیوه باید از خوردن آن اجتناب کنید .

ایل ماهی مارماهی ها در بسیاری از نقاط دنیا پراکنده و به دلیل صید بی رویه در خطر انقراض هستند علاوه براین این نوع ماهی آلودگی های صنعتی و کشاورزی موجود در آب را جذب می نماید .مار ماهی سمی و حاوی اندازه زیادی جیوه است.

سالمون پرورشیماهی های پرورشی بخصوص سالمون را در رژیم غذایی خود نگنجانید زیرا بیشتر این ماهی ها با عنوان سالمون آتلانتیک پرورش داده می گردد به این معنی که آنها به وسیله آفت کش ها ، انگل ، باکتریها تغذیه می شوند .

صید ماهی های آزاد به دلیل خطر انقراض غیر قانونی محسوب می گردد اما با وجود این حمایت ها حدود 75 در صد از سالمون ها تا سال 2100از بین می فرایند .

مطالعات نشان می دهد اندازه امگا 3 و مواد مغذی به شدت در سالمون پرورشی کم است. هم چنین سطوح دی اکسین در سالمون پرورشی 11 برابر بالاتر از سالمون آزاد می باشد. دی اکسین به عنوان ماده کثیف طبقه بندی و در سلول های چربی ذخیره می شوند. عمر آن ها حدود 7 تا 11 سال است. آلاینده های محیطی به سرطان، آسیب اعضای بدن و اختلال عملکرد سیستم ایمنی مرتبط هستند.

علاوه بر اینها سالمون پرورشی، در واقع افزایش وزن و افزایش خطر سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 را نشان می دهد.

ماهی قرمزماهی قرمز با طول عمری که دارد تا حدود 150 سال زنده می ماند ولی اندازه جیوه در این ماهی بالا است و مصرف آن توصیه نمی گردد .

ماکارلجیوه موجود در ماکارل در بدن تجمع می نماید و موجب بیماری های مختلف می گردد اما در این میان می توانید از ماهی ماکارل اقیانوس اطلس به دلیل خطر کمتر به اندازه دلخواه مصرف کنید .

تونانوع غیر پرورشی ماهی تن تا حدودی منقرض شده است اما نوع پرورشی آن در فروشگاه ها موجود است که با هورمون و آنتی بیوتیک تغذیه می گردد نوع باله سیاه و آبی این ماهی حاوی جیوه است.

تیله ماهیتیله ماهی جیوه زیادی دارد و مصرف آن برای زنان و بچه ها به هیچ وجه و مردان بیشتر از100 گرم ماهیانه توصیه نمی گردد و احتمال مسمومیت در مصرف این ماهی بالا است و صید آن غیر قانونی می باشد .

گروپرگروپر از ماهی های گرمسیری است و به دلیل داشتن جیوه فراوان مصرف آن توصیه نمی گردد. این گونه از ماهی به دلیل صید بی رویه در خطر انقراض است .

اره ماهی یکی از دلایل نگرانی در رابطه با خوردن اره ماهی جیوه است به همین خاطر مصرف آن برای بچه ها و زنان توصیه نمی گردد.3

پی نوشت:

1.www.rastineh.com

2.www.mahikhan.co

3.www.d-towzin.ir

4.www.namnak.com

منبع: راسخون

به "آشنایی با برترین و بدترین نوع ماهی برای مصرف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با برترین و بدترین نوع ماهی برای مصرف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید