نمایشی که در حال بازتولید خودش است
به گزارش وبلاگ فروشندگان، کارگردان مرفی با اشاره به ویژگی های این اثر نمایشی بیان کرد این نمایش در طول 2 سال تمرین و آماده سازی بار ها تغییر کرده و در حقیقت مدام مشغول بازتولید خودش بوده است.
به گزارش گروه فرهنگی وبلاگ فروشندگان، نگین ضیایی کارگردان نمایش مرفی که قرار است به زودی اجرای خود را در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر شروع کند در این باره به خبرنگار مهر گفت: مرفی قرار بود از 18 مهرماه به صحنه برود که به دلیل تعطیلی یک هفته ای تماشاخانه ها این اجرا چند روزی به تعویق افتاده است. البته، چون تمرین ها و آماده سازی نمایش از 2 سال قبل شروع شده این جابه جایی تاثیری در کار ما نمی گذارد، اما اینکه این اتفاق همزمان با شروع اجرای نمایش بود کمی برایمان ناخوشایند است.
وی ادامه داد: اتفاقات قابل پیش بینی نیستند و بحران کرونا هم مانند بمب ساعتی است که هر لحظه ممکن است منفجر شود بنابراین از آنجا که فرهنگ و هنر و مخصوصاً تئاتر معمولاً در اولویت خانواده ها و مسئولان نیستند تعطیلی سالن های تئاتری هم دور از انتظار نبود. سینما و تئاتر در چنین مواقعی همیشه اولین مکان هایی هستند که تعطیل می شوند و آخرین مکان هایی هم هستند که فعالیتشان را از سر می گیرند. مردم ما باید با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی آرام آرام یاد بگیرند که به زندگی طبیعی برگردند که البته همین کار نیز نیازمند فرهنگ سازی است.
ضیایی درباره اقتباسی که از رمان مرفی ساموئل بکت برای اجرای صحنه ای شده است، توضیح داد: رمان مرفی از جمله اولین رمان های بکت است و فضای آن با فضاسازی ابزوردی که در نمایشنامه هایش دارد متفاوت است. خط داستانی در این رمان پررنگ است و کاراکتر ها خارج از جهان ابزورد هستند البته رگه هایی هم از ابزورد در رمان دیده می شود، اما اگر مخاطبان این رمان را نخوانده باشند، باور نمی کنند که آن را نویسنده در انتظار گودو نوشته است.
وی افزود: در اقتباس از این رمان تلاش کردیم تا اندازه ای هم شاهد فضای ابزورد در نمایش باشیم، اما به شکلی که این فضاسازی فاصله زیادی با دیگر آثار بکت داشته باشد. برای رسیدن به چنین ویژگی از رنگ و نور و طراحی متفاوت لباس در اجرا بهره بردیم. از آبان 97 تمرین های این نمایش شروع شد و در طول این 2 سال ما 10 ورژن مختلف را تمرین و در نهایت آن را تغییر دادیم؛ بنابراین اجرایی که در جشنواره تئاتر دانشگاهی داشتیم نسبت به این اجرا تغییراتی داشته و حتی یک بازیگر جدید به نمایش اضافه شده است. این نمایش تجربه عجیبی برای گروه بود، چون در طول این 2 سال کار در حال بازتولید خودش بوده است.
این کارگردان تئاتر در انتها متذکر شد: رمان بکت اثری طولانی است، اما برای اجرای صحنه ای یک چهارم انتهای رمان تبدیل به نمایشنامه شده است؛ بخشی که در عین قصه گویی و روایتگری، وجوهی از ابزورد هم در آن دیده می شود. در رمان، مرفی برای پیدا کردن کار از خانه خارج شده است و حالا همه به دنبال او می گردند، اما در نمایش اشاره ای به دلیل بیرون رفتن او نمی شود و قصه از جایی شروع می شود که 5 نفر به دنبال مرفی می گردند و بر خلاف در انتظار گودو در انتظار بازگشت او نیستند از همین رو شخصیت ها در این نمایش کنشگر بوده و منفعل نیستند.
نمایش مِرفی به نویسندگی سپیده ضیایی و کارگردانی نگین ضیایی به زودی در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر میزبان مخاطبان خواهد بود.
در این اثر نمایشی (به ترتیب حروف الفبا) حامد ادوای، نیما انصافیان، ساجده حمیدی، شادی ضیایی، رضا مرشد، امین موحدی پور به عنوان بازیگر حضور دارند.
این نمایش در بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران شرکت و تندیس بهترین طراحی لباس را از آن خود کرده بود.
منبع: خبرگزاری دانشجو