کتابخانه ای دانشگاهی با کتاب و منابعی نامحدود ، با یک کلیک به دنیای بی شمار کتاب ها وارد شوید
به گزارش وبلاگ فروشندگان، گاهی دانشجویان و اساتید برای دسترسی به کتاب و منابعی خاص باید تمام کتابفروشی ها یا کتابخانه های دانشگاهی را جستجو نمایند، اما دانشگاه علامه طباطبایی در اقدامی نوین، این مشکل را برای همواره حل نموده است.

گروه دانشگاه وبلاگ فروشندگان، محیا معصومی - دنیای کتاب، دنیایی سرشار از شگفتی و تجربه های ناب است، دنیایی که فقط با دقایقی مطالعه یا حتی تورقی ساده، رنگین می گردد و روحیه می بخشد. آنان که با کتاب عجین هستند و مطالعه را جزو برنامه های روزمره خود می دانند، نسبت به داشتن و خواندن هرچه بیشتر کتاب ولع دارند از این رو کتابخانه را مکانی مقدس و جذاب می دانند. آخر مگر می گردد عاشق کتاب بود و به کتابخانه علاقه ای نداشت؟ خواندن کتاب در کتابخانه حس و حال مخصوص به خود را دارد، اما طبیعی است که دسترسی سریع به آن ها در هرکجای شهر ساده نیست و گاهی برای رسیدن به یک کتابخانه باید مسافتی چند کیلومتری طی گردد. از آن موقع که دانشگاه های کشور کتابخانه دار شدند این مشکل تا حد زیادی برطرف شد و علیرغم آنکه کتابخانه های دانشگاهی بیشتر به کتاب های درسی مجهز هستند، اما اینگونه کتابخانه ها احتیاج دانشجویان به منابع تحقیقاتی و تکمیلی درس های تحصیلی را برطرف می نماید؛ کتابخانه ای در دسترس با تمامی منابع درسی و مطالعاتی مورد احتیاج برای دانشجویان.
تنها مسئله ای که گاهی دانشجویان با کتابخانه ها پیدا می نمایند نبود بعضی منابع کمیاب یا مورداحتیاجشان است که البته این توقع را نمی توان داشت که تمام کتابخانه ها همه نوع کتاب و منابع مطالعاتی را داشته باشند و درواقع این امر ممکن نیست، اما کارشناسان به دنبال راهی بودند که این احتیاج دانشجویان و مردم نیز بی پاسخ نماند، اینگونه شد که دنیای کتاب های الکترونیکی خودنمایی کرد و زمانی خواندن چنین کتاب هایی هواداران بی شماری داشت.
آنان که به کتاب و کتابخوانی علاقمند بودند علیرغم بهره گیری از نسخه های الکترونیکی، اما کتاب های کاغذی را چیز دیگری می دانستند، گویی کتاب در دست دریافت و برگه زدن آن ها حال و هوای دیگری دارد از این رو هنوز کتابخانه ها پررونق هستند و احتیاج دسترسی به منابع متعدد همچنان احساس می گردد.
کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی در اقدامی خودجوش و مبتکرانه برای برطرف این احتیاج دانشجویان دست به کاری جدید زده است و برای اولین بار با طراحی سامانه مدیریت منابع پژوهشی دانشجویان را برای پیدا کردن منابع دلخواهشان کمک می نماید. برای آنکه با نحوه کار و ویژگی های ممتاز این سامانه آشنا شویم با سید مهدی طاهری، رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو گروه علم اطلاعات و دانش شناسی این دانشگاه به تبادل نظر نشستیم.
راهی به سوی دنیای نامحدود کتاب
رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی در تبادل نظر با خبرنگار دانشگاه وبلاگ فروشندگان درباره سامانه مدیریت منابع پژوهشی که از سوی این دانشگاه برای اولین در کشور راه اندازی و فعال شده است، گفت: سامانه مدیریت منابع پژوهشی از 3 سامانه تشکیل شده که یکی از آن ها سامانه نشر الکترونیکی است و دانشگاه ها می توانند داده های علمی خود را به صورت Ebook در این سامانه منتشر و عرضه نمایند.
سیدمهدی طاهری ادامه داد: یکی از ویژگی های منحصربه فرد این سامانه، امکان برقراری ارتباط با سیستم های کتابخانه ای است که هر فردی می تواند به صورت آنلاین با کتابخانه سایر دانشگاه ها ارتباط گرفته و از خدمات آن ها بهره مند گردد یعنی یک پژوهشگر به وسیله این سامانه ضمن بهره گیری از منابع ناشران مختلف می تواند به تمام منابع کتابخانه های دانشگاهی دسترسی داشته باشد از جمله منابع دیجیتالی آنها.
وی با بیان اینکه در دانشگاه علامه طباطبایی بیش از 300 هزار منبع دیجیتالی تمام متن به صورت دیداری و شنیداری وجود دارد، گفت: امکان دیگر سامانه مدیریت منابع پژوهشی این است که کاربر می تواند به وسیله آن به تمام نرم افزار های موبایلی مثل پاتوق، فیدیبو و ... در نشر الکترونیک دسترسی داشته باشد یعنی اگر پژوهشگر به کتابی احتیاج دارد که در یکی از نرم افزار های موبایلی آن را پیدا نمی نماید احتیاجی به نصب دیگر نرم افزار ها ندارد و در همان سامانه امکان جستجوی منابع مورد احتیاجش را در سایر نرم افزار ها دارد.
همه احتیاجها با یک نرم افزار پاسخ داده می گردد
عضو گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه علامه طباطبایی درباره مزایای بهره گیری از این سامانه اعلام کرد: دسترسی یکپارچه به سامانه های مختلف کتاب و نشر، صرفه جویی در زمان و هزینه، ترجمه واژگان، امکان یادداشت گذاری و tag گذاری، قرارگیری جزوات اساتید، دسته بندی منابع و ... از ویژگی ها و قابلیت های این سامانه است که پژوهشگر را همچون یک دستیار همراهی می نماید و هرآنچه مورد احتیاج است مانند یک صفحه هم کاره در اختیار کاربر قرار می دهد.
طاهری اعلام کرد: سامانه مدیریت منابع پژوهشی با همکاری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی طراحی و توسعه پیدا نموده و تصمیم گیری برای استفاده عام دانشجویان از آن برعهده ریاست دانشگاه علامه طباطبایی است.
اقدامی نوآورانه برای اولین بار در کشور
وی اضافه نمود: این نرم افزار برای اولین بار در کل کشور طراحی و راه اندازی شده است و مهرماه سال جاری تمامی دانشجویان هنگام ثبت نام به عضویت این سامانه درآمدند. زمان افتتاح این سامانه از سوی منصورغلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حساب کاربری ویژه ای با هزینه 1 میلیون تومان برای وزیر در این سامانه باز شد همچنین حساب ویژه ای برای اعضای هیئت علمی دانشگاه به مبلغ 50 هزار تومان و برای دانشجویان به مبلغ 30 هزار تومان اختصاص دادیم، درواقع درحال حاضر تمایم دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه در این سامانه دارای پروفایل هستند و با پرداخت هزینه برای بهره گیری از خدمات می توانند حساب خودشان را شارژ نمایند.
رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرد: در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب معمولا دانشگاه به دانشجویان و اساتید بن کارت هدیه می دهد، اما با فعالیت سامانه دیگر احتمالا برای تمامی کاربران اعتبار هدیه درنظر گرفته خواهد شد تا آن ها احتیاجهایشان را به وسیله این سامانه خریداری نمایند.
منبع: خبرگزاری دانشجو