8 میوه که باید با پوست خورد
به گزارش وبلاگ فروشندگان، بیشتر ما هنگام خوردن پرتقال، پوست آن را بی درنگ دور می ریزیم در حالی که نمی دانیم پوست پرتقال نزدیک به دو برابر گوشت این میوه ویتامین ث دارد. در بسیاری از میوه ها و صیفی ها پوست، مغذی ترین و پرخاصیت ترین بخش آنها محسوب می گردد.

بیشتر ما هنگام خوردن پرتقال، پوست آن را بی درنگ دور می ریزیم در حالی که نمی دانیم پوست پرتقال نزدیک به دو برابر گوشت این میوه ویتامین ث دارد. در بسیاری از میوه ها و صیفی ها پوست، مغذی ترین و پرخاصیت ترین بخش آنها محسوب می گردد.
حتما می پرسید چه میوه ها و صیفی هایی را باید با پوست بخوریم؟ آیا پوست موز را هم می توان خورد؟ پوست هندوانه چطور؟ جواب این سوال ها مثبت است چون پوست این خوردنی های سالم را هم می توان خورد.
در این مقاله 12 نوع میوه و صیفی که می توانید آنها را با پوست بخورید و از خواص بی تعداد پوست آن ها بهره مند شوید معرفی شده است:
سیب
پوست سیب به مقدار نیمی از کل این میوه فیبر دارد. یک سیب میانه محتوی 9 میلی گرم ویتامین ث، 100 واحد بین المللی ویتامین آ و 200 گرم پتاسیم است که با کندن پوست آن، حدود یک سوم این مواد مغذی را دور می ریزید. بعلاوه پوست سیب چهار برابر بیش از گوشت آن ویتامین کا دارد که این اندازه حدود 5 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ویتامین است. پوست سیب فواید بیشتری نسبت به ویتامین های داخل این میوه دارد.
نوعی آنتی اکسیدان به نام کورسِتین که اغلب در پوست سیب یافت می گردد به عملکرد ریه یاری نموده و مسائل تنفسی را به حداقل می رساند. این آنتی اکسیدان ریه را در برابر التهاب محافظت می نماید بعلاوه گفته می گردد کورستین ضمن مقابله با آسیب بافت های مغز از حافظه هم مراقبت می نمایند.
موز
پوست موز بیش از گوشت آن فیبر و پتاسیم دارد. پوست موز بعلاوه محتوی لوتئین است که یک آنتی اکسیدان محسوب می گردد. این آنتی اکسیدان در حفظ سلامت چشم نقش مهمی ایفا می نماید. بعلاوه اسید آمینه تریپتوفان بیش از آنکه در خود میوه موز باشد در پوست آن وجود دارد. تریپتوفان با افزایش سطح هورمون سروتونین در بدن باعث کاهش افسردگی می گردد. سروتونین یک ناقل عصبی در مغز است که بر خلق و خو تأثیر می گذارد.
از آنجا که پوست موز تلخ مزه و سفت است بسیاری از افراد آن را میل نمی نمایند اما پوست موزهای رسیده (موزهای قهوه ای رنگ)، نازک تر و شیرین تر بوده و راحت تر جویده می گردد. بعلاوه می توان پوست موز را چند دقیقه جوشانده تا نرم تر گردد یا آن را در ماهی تابه سرخ کرد.
سیب زمینی
پوست سیب زمینی محتوی مواد مغذی بیشتری است. پوست سیب زمینی بسیار بیش از گوشت آن آهن، کلسیم، پتاسیم، مهمیم، ویتامین ب 6 و ویتامین ث دارد. به اسم مثال 100 گرم پوست سیب زمینی نسبت به همین وزن سیب زمینی هفت برابر کلسیم بیشتر و 17 برابر آهن بیشتر دارد. با دور انداختن پوست سیب زمینی 90 درصد از آهن و نیمی از فیبر موجود در آن را دور می اندازید.
بعلاوه پوست سیب زمینی شیرین را از قلم نیاندازید، چرا که سرشار از بتاکاروتن است. این ماده در هنگام هضم شدن تبدیل به ویتامین آ می گردد. این ویتامین برای سلامت سلول ها و تنظیم سیستم ایمنی مفید بوده و برای حفظ عملکرد اعضای بدن حیاتی است.
انبه
تحقیقات نشان می دهد پوست انبه محتوی ترکیباتی مشابه رزوراترول است که به سوزاندن و جلوگیری از تشکیل چربی های اشباع شده یاری می نمایند. در این مطالعه گوشت میوه انبه هم مورد آزمایش نهاده شد اما نتایج حاصل از آن به مقدار پوست این میوه نبود. محققان می گویند افرادی که می خواهند از خواص انبه بهره مند شوند باید این میوه را با پوست بخورند.
پوست انبه بعلاوه نسبت به گوشت آن محتوی اندازه بیشتری کاروتنوئید، پلی فنول ها، امگا 3، امگا 6 و سایر اسیدهای چرب اشباع نشده است. مطالعه دیگری نشان می دهد ترکیباتی که اندازه تجمع آن ها در پوست انبه بیشتر است با سرطان، دیابت و بیماری های قلبی مبارزه می نمایند. پوست انبه بعلاوه محتوی کورستین است.
آناناس
آناناس محتوی بروملین است. این ترکیب یک آنزیم کاهنده التهاب به ویژه در بینی و سینوس هاست. نتایج یک مطالعه نشان می دهد اندازه بروملین موجود در هسته و پوست آناناس بیش از گوشت آن است. از آنجا که هضم هسته و پوست آناناس برای دستگاه گوارش انسان سخت است، آن را داخل مخلوط کن ریخته یا چند دقیقه در ماهی تابه تفت دهید.
کیوی
حتما شما هم سال ها پوست کیوی را بریده و کنار گذاشته اید و فقط گوشت آن را میل نموده اید اما باید بدانید پوشش کرکی کیوی هم خوردنی است. در واقع پوست کیوی بیش از گوشت آن فلاونوئید، آنتی اکسیدان، ویتامین ث دارد. بعلاوه فیبر موجود در پوست کیوی دو برابر گوشت آن است. پس از این به بعد کیوی را مانند هلو گاز بزنید.
هندوانه
تمام هندوانه ها محتوی سیترولین هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. این ماده یک اسید آمینه است که برای قلب، سیستم ایمنی و سیستم گردش خون مفید است. اما جالب است بدانید که بخش اعظم این سیترولین در پوست هندوانه وجود دارد. بعلاوه می توان پوست هندوانه را همراه با گوشت آن در مخلوط کن ریخت و با اضافه کردن کمی آبلیمو میل کرد.
بادمجان
این صیفی بنفش رنگ محتوی آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند ناسونین است. این آنتی اکسیدان از توسعه سرطان به ویژه در مغز و سایر بخش های سیستم عصبی جلوگیری می نماید. پوست بادمجان بعلاوه محتوی اسید کلروژنیک است. این ترکیب شیمیایی ضمن افزایش خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی، تحمل گلوکزی را هم افزایش می دهد.
منبع مقاله : مشرق نیوز/ج
منبع: راسخون