انجام 31 طرح پژوهشی در حوزه زبان شناسی و کتیبه ها و متون

به گزارش وبلاگ فروشندگان، ایرنا/ براساس آخرین اخبار بدست آمده، انجام 31 طرح پژوهشی در حوزه زبان شناسی و کتیبه ها و متون اجرا شده است.

انجام 31 طرح پژوهشی در حوزه زبان شناسی و کتیبه ها و متون

مژگان اسماعیلی، رئیس پژوهشکده زبان شناسی، کتیبه ها و متون در تشریح فعالیت های اجرا شده در این مرکز به انجام 31 طرح پژوهشی، چاپ 19 مقاله علمی پژوهشی، Isc و S cous و انتشار 6 کتاب اشاره نمود.

او در ادامه رویدادها و نشست های تخصصی و کارگاه های برگزار شده در این مدت را 32 مورد و دیگر فعالیت های پژوهشی پژوهشکده زبان شناسی، کتیبه ها و متون را 32 عنوان خواند.

پونه مصطفوی، عضو هیأت علمی و گروه زبان و گویش رایج پژوهشکده زبان شناسی کتیبه ها و متون با اشاره به فعالیت های این مرکز در سال پژوهشی گذشته هدف اصلی این گروه را مستندسازی، آنالیز و پاسداری از میراث زبانی شفاهی ایران خواند.

او در ادامه عمده فعالیت این گروه را در سال پژوهشی گذشته انجام 15 طرح مطرح نمود و به تشریح هر یک پرداخت.

مصطفوی در ادامه با اشاره به طرح ملی اطلس زبانی ایران، آن را طرح کلان در دست انجام گروه زبان و گویش رایج دانست که فاز تازه آن از سال 1394 در دست برنامه ریزی است.

فریبا شریفیان، عضو هیأت علمی و گروه زبان های باستانی و متون کهن پژوهشکده زبان شناسی کتیبه ها و متون، طرح های گنجینه سکه های ساسانی موزه شهرکرد، آنالیز و پژوهش بر سکه های ساسانی نهاوند، قیاس میان گوهای اورارتویی بسطام با گوی های ساسانی، آنالیز مهرهای نشان ساسانی و مستندسازی سکه های پیش از اسلام موزه و مخزن کرمان را طرح های موظفی این پژوهشکده در سال پژوهشی گذشته خواند.

او در ادامه به طرح ملی اطلس کتیبه های ایران اشاره نمود که شامل کتیبه های غیر منقول و کتیبه های منقول مشتمل بر مهر، گل، سکه، آجرنوشته، سفال نوشته و گل نوشته است.

وی اضافه نمود: پس از تکمیل شناسنامه کتیبه های غیر منقول و منقول که شامل اطلاعات باستان شناسی حرف نویسی، آوانویسی و ترجمه کتیبه هاست، اطلاعات شناسنامه ها وارد سایت ساترا خواهند شد.

شریفیان در ادامه از مطالعه و پژوهش بر روی مجموعه سکه های ساسانی موزه بانک ملی ایران، پژوهش و مستندسازی سکه های قلعه فلک الافلاک لرستان و هنر مهرسازی در دوران ساسانی به عنوان طرح های پژوهشی خارج از مرکز یاد کرد که پیشرفت قابل توجهی داشته اند.

نادرکریمیان سردشتی درتشریح موضوع شناخت اصول و مبانی خط ثلث مواردی را در مورد شناخت خط ثلث، پیشینه خط ثلث، اصول و مبانی خط ثلث عنوان کرد.

او با اشاره به بعضی از کتیبه های ثلث موجود، از عبدالله صرفی، ارغون کاملی، محمدرضا امامی به عنوان ثلث نویسان و کتیبه نگاران ایرانی نام برد و از میان ثلث نویسان و کتیبه نگاران دوره معاصر به عبدالحمید ملک الکلامی سقزی، محمد علی غروی کاتب، احد نجفی و ...اشاره نمود و ازمیان ثلث نویسان و کتیبه نگاران دنیا اسلام از حمدالله آماسی، راسم افندی، ابراهیم الرفاعی یاد کرد.

نام دهی گونه های زبانی: ملاحظات زبانی و غیر زبانی نیز عنوان سخنرانی رضا امینی بود که در آن به چرایی و اهمیت نام و دشواری نامگذاری، ملاحظات زبانی دسته بندی و معین نام گونه های زبانی و ملاحظات غیرزبانی در معین نام گونه های زبانی و تشریح هریک پرداخت.

این پژوهشگر در ادامه به پروژه اطلس زبانی ایران اشاره نمود که بیش از 400 نام تا کنون در آن برای گونه های زبانی ثبت شده و گفت: گونه های زبانی ایران برآمده از پنج خانواده زبانی شامل، هند و اروپایی، زبان های سامی، زبان های ترکی تبارآلتایی، زبان های قفقازی و زبان های دراویدی هستند.

منبع: همگردی

به "انجام 31 طرح پژوهشی در حوزه زبان شناسی و کتیبه ها و متون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انجام 31 طرح پژوهشی در حوزه زبان شناسی و کتیبه ها و متون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید