بلاتکلیفی برنامه واکسیناسیون دانشگاهیان در آستانه سال تحصیلی نو

به گزارش وبلاگ فروشندگان، فرآیند واکسیناسیون در کشور از اواخر سال گذشته آغاز شد و در اوایل تابستان صحبت هایی مبنی بر واکسیناسیون جامعه دانشگاهی مطرح شد. خاتمه از اواسط مردادماه واکسیناسیون جامعه دانشگاهی به صورت بسیار محدود آغاز شد؛ اما با این وجود و علی رغم نزدیک شدن به زمان آغاز سال تحصیلی تازه، به دلیل خیزهای متعدد کرونا و تداوم ریسک بالای حضور در مکان های عمومی پرتجمع و واکسینه نشدن همه جمعیت هدف، عملا امکان بازگشایی آموزش حضوری دانشگاه ها برای ترم تازه وجود ندارد.

بلاتکلیفی برنامه واکسیناسیون دانشگاهیان در آستانه سال تحصیلی نو

به گزارش وبلاگ فروشندگان، اردیبهشت ماه امسال بود که بحث واکسیناسیون دانشجویان تمامی دانشگاه های کشور برای اولین بار از طریق دکتر سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در بازید از خبرگزاری وبلاگ فروشندگان مطرح شد. بر این اساس قرار شد ابتدا تمامی دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها و همچینن دانشجویان رشته های بالینی دانشگاه های علوم پزشکی تا پایان شهریور ماه واکسینه شوند، تا این دانشجویان از اوایل مهرماه بتوانند به صورت حضوری در کلاس های آموزشی حاضر شوند.

لاری در این نشست تاکید کرد: برنامه وزارت بهداشت این است که در مهر ماه آموزش حضوری در دانشگاه ها دایر گردد چرا که آموزش مجازی علی رغم موفقیت در برخی موارد، به دانشجویان ضربه وارد کرده است؛ بنابراین ما باید هر چه زودتر به شرایط عادی آموزش که همان حضور دانشجویان در دانشگاه ها است برگردیم.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: برنامه ریزی این وزارتخانه مبتنی بر این است که قبل از پایان شهریور ماه دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان واکسینه شوند تا بدون مشکل در دانشگاه ها حضور داشته باشند.

اگرچه این گونه اظهار نظرها تنها به سخنگوی وزارت بهداشت ختم نشد و بارها مسئولان کشور از جمله رییس جمهور وقت و وزیر بهداشت قول واکسیاسینون دانشجویان تا شهریور ماه را داده بود، اما این وعده ها در حد حرف باقی ماند و به این ترتیب اکنون که کمتر از دو هفته به بازگشایی دانشگاه ها و آغاز سال تحصیلی تازه به جای مانده فقط تعداد محدودی از دانشجویان واکسینه شده اند و تزریق دوز دوم واکسن اعضای هیات علمی و کارکنان هم به اتمام نرسیده است. به ابن ترتیب و علی رغم قول ها و اظهار نظر های متناقض مسئولان دولت قبل، هنوز تعیین نیست دقیقا چه برنامه تعیینی برای آموزش دانشجویان همزمان با آغاز سال تحصیلی تازه اجرایی خواهد شد.

در این بین، مسئولان وزارت بهداشت علی رغم تاکید بر اهمیت آموزش های حضوری و بازگشایی حضوری دانشگاه ها، حدود دو هفته پیش با ابلاغ دستورالعملی واحد به دانشگاه های وزارت علوم انجام فرایند واکسیناسیون دانشجویان را متوقف کردند .این موضوع و این توقف و تاخیرها موجب شد هفته گذشته، دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کند:بازگشایی حضوری دانشگاهها تا پیش از تکمیل فرآیند واکسیناسیون به تعویق افتاد .

مسئولان دانشگاه های بزرگ هم در گفت وگو با وبلاگ فروشندگان، گزارشی از شرایط واکسیناسیون دانشگاهیان ارائه دادند.

دکتر سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه دوز اول واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه تهران به پایان رسیده است و دوز دوم هم در حال انجام است،به وبلاگ فروشندگان گفت: پیش بینی شده است تا پایان شهریور ماه تمامی پرسنل این دانشگاه (کارمندان و اعضای هیأت علمی) و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و تا پایان آذر ماه هم تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی واکسینه شوند.

دکتر حبیبا با بیان اینکه واکسیناسیون دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاه تهران به انجام رسیده است، تاکید کرد: حدود 3000 دانشجوی تحصیلات تکمیلی در خوابگاه های دانشگاه تهران ساکن هستند و هر دانشجویی که متقاضی بود واکسینه شده است.

وی خاطر نشان کرد: در حال واکسینه کردن دانشجویان دکتری دانشگاه تهران بودیم که دستوالعملی مبنی بر توقف واکسیناسیون به دست ما رسید و بیان نمودند که قرار است این خصوص تصمیمات تازهی اتخاذ و اعلام گردد. بنابراین منتظر برنامه تازه ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم.

دکتر عمادالدین فاطمی زاده معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف هم در گفت و گو با وبلاگ فروشندگان، با بیان اینکه ما به جِد و مصرانه خواهان تسریع واکسیناسیون دانشجویان به خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ساکنین خوابگاه ها هستیم، گفت: متاسفانه تا به امروز از سوی وزارت بهداشت مجوز واکسیناسیون دانشجویان در هیچ کدام از مقاطع تحصیلی صادر نشده و سهمیه ای هم برای واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف اختصاص داده نشده است.

وی در رابطه با واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه شریف اظهار کرد: اساتید و کارکنان دانشگاه شریف نوبت اول واکسن خود را دریافت کرده اند و واکسیناسیون نوبت دوم بخشی از این افراد هم اجرا شده است. باقی اعضای هیات علمی و کارکنان هم طبق برنامه زمانی(فاصله مجاز بین دو نوبت) واکسن خود را دریافت خواهند کرد.

در عین حال، معاونت دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف هم به تازگی در اطلاعیه ای بیان نمود که دانشجویان این دانشگاه می توانند نسبت به ثبت نام و تعیین وقت واکسیناسیون اقدام کنند . البته فعلا تنها دانشجویانی که در حال حاضر ساکن خوابگاه ها هستند و دانشجویانی که ساکن استان های تهران و البرز هستند می توانند واکسینه شوند.

دکتر سعدالله نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی در گفت وگو با خبرنگار وبلاگ فروشندگان، در مورد فرآیند واکسیناسیون در این دانشگاه گفت: خوشبختانه ما توانستیم واکسیناسیون اساتید و کارکنان دانشگاه را آغاز کنیم و این کار به خوبی پیش رفت و تا به امروز تمامی اعضای هیات علمی به همراه کارکنان دوز اول واکسن را دریافت کردند و دوز دوم هم تا چند روز آینده به اتمام می رسد.

وی در ادامه گفت: واکسیناسیون دانشجویان در دانشگاه شهید بهشتی به زودی آغاز می گردد اما فرایند واکسیناسیون دانشجویان باید بر اساس یک سیاست کشوری در وزارت علوم باشد و واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارکنان از طریق خود دانشگاه ها امکان پِذیر بود اما در مورد دانشجویان باید سیاست واحدی از سوی دولت داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر ما دقیقا نمی دانیم تا کی واکسیناسیون دانشجویان انجام خواهد شد و آیا برای ما مقدور خواهد بود تا پایان مهر دوز اول و دوم واکسن را به تمامی دانشجوبان بزنیم یا خیر. امید این است واکسیناسیون دانشجویان تا پایان مهر انجام گردد تا بتوانیم از آبان شاهد حضور بیشتر دانشجویان در کلاس ها باشیم.

دکتر حمید کشوری رئیس مرکز بهداشت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه امیرکبیر هم به وبلاگ فروشندگان گفت: از زمان آغاز واکسیناسیون دانشگاهیان امیرکبیر و همزمان با فرآیند واکسیناسیون، کلیه اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه امیرکبیر و هم حدود 100 تا 200 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی واکسن کووید-19 را در محل دانشگاه دریافت کردند.

وی ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه واکسن تزریقی به برخی از افراد از نوع آسترازنکا بوده است، ایمنی این افراد در برابر کووید-19، بعد از دوماه و نیم حاصل می گردد که با این وصف عملا به ترم بعد نمی رسیم. ضمن اینکه اگر واکسیناسیون را برای تعدادی از افراد انجام دهیم و بگوییم این افراد مجاز به ورود به دانشگاه هستند، از نظر علمی صحیح نیست؛ چراکه از نظر علمی در کل دنیا، دانشگاه ها آخرین مراکز تجمعی هستند که می توانند در زمان همه گیری ها بازگشایی شوند. زیرا افراد از شهرها و کشورهای مختلف وارد یک دانشگاه می شوند.

وی در این رابطه ادامه داد: از نظر علمی، زمانی همه جامعه به حالت عادی بازمی گردد که یا 70 درصد افراد جامعه به بیماری مبتلا شده باشند و یا واکسینه شده باشند. اگر این دو نکته را کنار همدیگر بگذاریم، دانشگاه ها باید هنگامی بازگشایی شوند که 70 درصد افراد جامعه یا واکسینه شده باشند و یا مبتلا شده باشند. اگر اینطور نباشد بازگشایی دانشگاه ها کار اشتباهی است. در چنین شرایطی، مصونیت فقط برای افرادی است که واکسینه شده اند در صورتی که افراد واکسینه شده می توانند ناقل هم باشند.

دکتر محمد رضا رئوفی مدیر مرکز بهداشت و درمان دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با وبلاگ فروشندگان، با بیان اینکه در دانشگاه تربیت مدرس، 1150 نفر اعم از عضو هیات علمی و کارکنان دانشگاه واکسینه شده اند، گفت: ما واکسیناسیون دانشجویان را در یک فرایند چهار روزه آغاز کردیم و در ابتدا واکسیناسیون دانشجویان خوابگاهی و سپس دانشجویانی که مجوز تردد در دانشگاه را داشتند انجام دادیم. پس از آن هم واکسیناسیون دانشجویان استان تهران را آغاز کردیم و بعد دانشجویان دکتری واکسینه شدند و در نهایت تقریبا نیمی از دانشجویان کارشناسی ارشد واکسن خود را دریافت کردند؛ تا اینکه دستور آمد واکسیناسیون دانشجویان متوقف گردد. به این ترتیب تا به امروز 2950 نفر از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس واکسینه شده اند و مجموع تعداد افراد واکسینه شده در دانشگاه تربیت مدرس اعم از اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان به 4100 نفر می رسد.

وی با اشاره به فرایند واکسیناسیون دانشجویان ساکن شهرستانها اظهار کرد: حدود یک ماه پیش اسامی و تعیینات دانشجویان ساکن شهرستان را به وزارت علوم دادیم تا بر اساس هماهنگی های وزارت علوم و بهداشت، اسامی این دانشجویان در سامانه ثبت گردد و طبق وعده های این دو وزارتخانه قرار است واکسیناسیون دانشجویان تحصیلات تکمیلی ساکن شهرستان ها از اواخر شهریور ماه و در شهر خودشان انجام گردد.

دکتر احد قائمی معاون دانشجویی دانشگاه علم وصنعت هم در رابطه با فرآیند واکسیناسیون در این دانشگاه به وبلاگ فروشندگان گفت: اغلب اساتید و کارکنان دوز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

وی با بیان اینکه تقریبا همه دانشجویان خوابگاهی و دانشجویانی که در آزمایشگاهها فعالیت می کنند هم دوز اول واکسن را دریافت کرده اند، گفت: بر این اساس، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری خوابگاهی و دانشجویان تهرانی که در آزمایشگاه ها حضور دارند، اغلب در دور دوم فرآیند واکسیناسیون در دانشگاه واکسینه شده اند ولی تعدادی هم در دور بعد واکسینه خواهند شد.

وی ادامه داد: واکسیناسیون دانشجویان خوابگاهی و دانشجویانی که در آزمایشگاه ها فعالیت داشتند در دور دوم واکسیناسیون صورت پذیرفت. ولی فرایند واکسیناسیون دانشجویان ساکن شهرستان، طبق اطلاعیه وزارت بهداشت از 18 شهریور ماه به بعد انجام می گردد.

دکتر شعله خدادادمعاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در گفت وگو با وبلاگ فروشندگان اظهار کرد: واکسیناسیون در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به صورت منسجم در داخل دانشگاه طی روزهای 2 و 3 شهریور ماه انجام شد و طی آن، به اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان حدودا 760 دوز واکسن کووید-19 تزریق شد.

در مورد واکسیناسیون دانشجویان تاکید کرد: مقرر شده که واکسیناسیون دانشجویان از اواخر شهریور و با برنامه ریزی بر اساس سال ورودی دانشجویان صورت گیرد. اما با توجه به اینکه تعدادی از دانشجویان خوابگاهی ما به کووید-19 مبتلا شدند و این موضوع سبب ایجاد نگرانی های متعدد در مورد اپیدمیک شدن بیماری در خوابگاه های دانشگاه شد. به همین دلیل توانستیم با رایزنی هایی که با معاون بهداشت دانشگاه شهید بهشتی داشتیم، مجوز تزریق واکسن به دانشجویان خوابگاهی را دریافت کنیم و به این ترتیب حدود 300 دانشجوی خوابگاهی را واکسینه کردیم.

دکتر محمد حسین لطیفی معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی هم به وبلاگ فروشندگان گفت: تمامی دانشجویان خارجی ساکن در خوابگاه های علامه طباطبایی واکسینه شده اند و ما دانشجویی نداریم که دوز اول واکسن را دریافت نکرده باشد. در عین حال قرار است تا پایان شهریور ماه واکسیناسیون دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی هم به اتمام برسد.

بنا بر اعلام دکتر شهلا بختیاری معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا ، فرایند واکسیناسیون 1200 نفر شامل کلیه اعضاء هیات علمی و کارمندان و برخی از محققین پسادکتری در این دانشگاه اجرا شده و در فاز بعدی فرایند واکسیناسیون کارکنان در دستور کار قرار گرفت و اعضای دانشگاه بر اساس بخشنامه ابلاغی وزارت بهداشت و بنا به برنامه ریزی و زمانبندی، به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی، دوز اول واکسن کووید-19 خود را دریافت کردند.

دکتر بختیاری در مورد واکسیناسیون دانشجویان خوابگاهی و ساکن شهرستان به وبلاگ فروشندگان گفت:امیدواریم طبق اعلام قبلی از سوی وزارت بهداشت در شهریور ماه مجوز و سهیمه واکسن دانشجویانمان را دریافت کنیم و بتوانیم فرصت واکسینه کردن دانشجویان کارشناسی را هم داشته باشیم. البته برای این منظور برنامه ریزی و زمان بندی اجرا شده است که متعاقبا اعلام خواهد شد.

به گزارش وبلاگ فروشندگان، اظهارات مطرح شده از سوی مسئولان دانشگاه ها بیانگر آن است که در برخی از دانشگاه ها هیچ دانشجویی واکسینه نشده و در برخی دانشگاه ها تعداد واکسینه شدگان بسیار محدود است. این در حالی است که با توجه به اهمیت بازگشایی دانشگاه ها و البته با توجه به اولویت حفظ سلامتی جامعه دانشگاهی، این امکان وجود داشت که با درایت مسئولان و برنامه ریزی بهتر، فرآیند واکسیناسیون جامعه دانشگاهی کشور زودتر آغاز گردد تا بازگشایی دانشگاه ها در زمان تعیین شده میسر گردد که این امر محقق نشد.

نکته دیگر اینکه، مشکل عدم واکسیناسیون دانشگاهیان تنها محدود به دانشگاه های تهران نمی گردد و دانشگاه های بزرگ سایر شهرها هم بعضا از واکسینه نشدن دانشگاهیان خود و بلاتکلیفی برای آغاز سال تحصیلی تازه و نوع آموزش امسال گلایه مند هستند. با توجه به صحبت های اخیر دکتر عین اللهی وزیر بهداشت، مبنی بر اینکه شرط ورود دانشجویان به کلاس ها ارائه کارت واکسن است و همچنین با توجه به اعلام وزیر علوم مبنی بر اینکه بازگشایی کلاس های حضوری منوط به واکسیناسیون دانشگاهیان است و از آنجا که تنها تعداد بسیارمحدودی از دانشگاهیان کشور در برابر کووید-19 واکسینه شده اند و عملا بازگشایی دانشگاه ها در موعد مقرر (حداقل برای نیمسال اول) ممکن نیست.

با وجودی که تعلل مسئولان دولت قبل در واکسینه کردن دانشگاهیان موجب شد عملا فرصت حضور دانشجویان در کلاس های حضوری نیمسال اول سال تحصیلی تازه ازمیان برود، امیدواریم با توجه به وعده های داده شده، با برنامه ریزی متولیان امر در دولت تازه واکسیناسیون سراسری دانشگاهیان کشور از اواخر شهریور آغاز گردد تا حداقل امکان برگزاری کلاس های حضوری دانشگاه ها برای نیمسال دوم تحصیلی مهیا گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "بلاتکلیفی برنامه واکسیناسیون دانشگاهیان در آستانه سال تحصیلی نو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بلاتکلیفی برنامه واکسیناسیون دانشگاهیان در آستانه سال تحصیلی نو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید