واگذاری 500 هزار هکتار از اراضی موات به کشاورزان
به گزارش وبلاگ فروشندگان، خبرنگاران : مهم ترین سرتیترهای صفحه های مالی مطبوعات 25 فروردین در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:
به گزارش وبلاگ فروشندگان ، تکرار اشتباهات محصول ندانستن ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.در نیم قرن با اقتصاد ایران اخبار مهم مالی ایران و دنیا را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه آنالیز تاریخ مالی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می گردد،در طول آنالیز تاریخ مالی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این آنالیز نهاده شده است.
25 فروردین 1361؛ پاکستان از ایران نفت می خرد
یک هیات مالی مرکب از سه گروه نفتی، تجاری و راه آهن از پاکستان به ریاست مسیح الدین محمد، معاون وزیر نفت این کشور عصر دیروز وارد تهران شد.
مسیح الدین محمد درباره دلایل سفر این هیات به ایران گفت: ما به دو دلیل مهم به کشور شما آمده ایم، اول همکاری در زمینه اکتشاف و حفاری نفت و دوم انجام مذاکراتی در زمینه های خرید نفت خام از ایران.
وی اضافه کرد: قرار است حدود 10 تا 20 هزار بشکه نفت طی مذاکراتی با شرکت ملی نفت ایران از کشور شما به صورت قراردادهای نقدی خریداری گردد که امضای این قرارداد بستگی مستقیم به موافقت دو کشور در زمینه های توافق قیمت دارد. مسیح الدین محمد ادامه داد: ما امیدواریم با یاری کشور شما که سابقه ای طولانی و ارزشمند در زمینه های اکتشاف نفت دارد از تجربیات شما برای اکتشاف نفت در پاکستان استفاده کنیم.
دکتر عباس هنردوست، معاون امور بین المللی و بازرگانی وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: در سفر وزیر خارجه به پاکستان که چند تن از مقامات نفتی ایران نیز وی را همراهی می کردند در آن کشور به توافق هایی دست یافتند که برادران پاکستانی مشتاق هستند که در پی توافق ها از تجربیات ما که در خاورمیانه منحصربه فرد است، استفاده نمایند. وی اضافه کرد: تا به امروز توافق شده که حدود 10 هزار بشکه نفت جمهوری اسلامی گفت: 28 فروردین امسال وزیر تجارت پاکستان نیز به کشور ما سفر خواهد نمود که در حقیقت ملاقاتها و کار رسمی این هیات نیز از آن تاریخ شروع خواهد شد.
25 فروردین 1371؛ واگذاری 500 هزار هکتار از اراضی موات به کشاورزان
در اجرای قانون واگذاری زمین های بایر و دایر (کشت موقت ) که مدت آن تا سرانجام پارسال بود، حدود 850 هزار هکتار اراضی مشمول این قانون به کشاورزان واگذار شد.
500 هزار هکتاراز اراضی موات که سند قطعی آنها به نام دولت صادر شده است، به وسیله کمیسیون های ماده 31 و 32 و همچنین توسط هیات های 7 نفره، آماده واگذاری به افراد واجد شرایط برای اجرای طرح های کشاورزی، صنعتی و فراوریی است.
مهندس رمضان علی اسداللهی، مسوول هیات های 7 نفره واگذاری زمین و احیای اراضی کشور با ارائه تاریخچه ای از اجرای قانون کشت موقت گفت: این قانون در سال 65 پس از تصویب مجلس شورای اسلامی جهت اجرا به مدت 3 سال به ستاد مرکزی هیات های واگذاری و احیای اراضی ابلاغ شد، لیکن به علت اینکه اجرای قانون در این مدت میسر نشد، در تاریخ 8/8/68 به مدت 2 سال و در تاریخ 8/8/70 تا سرانجام پارسال مدت اجرای آن توسط مجمع تشخیص مصلحت تمدید شد.
به گفته وی، اراضی کشت موقت به صورت بیع شرط و با اقساط 12 ساله به کشاورزان واجد شرایط واگذار شده است.
وی گفت: امسال 5/15 میلیارد ریال با استفاده از تبصره 3 و 15 میلیارد ریال با استفاده از تبصره 4 به صورت وام قرض الحسنه و سایر عقود برای خرید نهاده های کشاورزی، تجهیز و آماده سازی چاه های عمیق و نیمه عمیق به کشاورزان تعاونی های مشاع و اراضی کشت موقت پرداخت می گردد.
مهندس اسداللهی اظهار کرد: تا به امروز ازسوی هیات های 7 نفره حدود دو میلیون و 519 هزار و 817 هکتار از اراضی موات شناسایی شده و برای 500 هزار هکتار از این اراضی نیز سند قطعی به نام دولت و به نمایندگی هیات های 7 نفره صادر شده است و این اراضی به وسیله کمیسیون های ماده 31 و 32 و همچنین هیات های 7 نفره واگذاری اراضی آماده واگذاری به افراد واجد شرایط برای اجرای طرح های کشاورزی، صنعتی و فراوریی است.
وی با اشاره به اولویت های درنظرگرفته شده برای واگذاری این اراضی گفت: زارعانی که در محل ساکن هستند و زمین ندارند و یا کمتر از عرف محل زمین دارند، زارعانی که قبلا ساکن محل بوده ولی به خاطر شرایط نامساعد کشاورزی محل را رها نموده و به دیگر شهرها مهاجرت نموده اند (در صورت تعهد سکونت در محل)، فارغ التحصیلان دیپلمه و بالاتر در رشته های کشاورزی مشروط بر ترک اشتغال یا بازخرید خدمت و یا بازنشستگی از اولویت برخوردارند.
وی اضافه کرد: چنانچه از تاریخ ابلاغ، ظرف مدت یک سال صاحبان اراضی بایر اقدام به یکی از این موارد ننمایند، وزارت کشاورزی راسا و یا توسط هیات 7 نفره واگذاری این اراضی را از طرف مالک برای کشاورزی و دامداری به قیمت عادله زمان تصویب این قانون (25/5/67) خواهد فروخت.
مهندس اسداللهی با اظهار این مطلب که اراضی بایر شامل اراضی است که بیش از پنج سال بدون عذر موجه بلاکشت مانده و یا بماند، گفت: چنانچه عذر مالک در زیر کشت قرار ندادن اراضی موجه باشد، به مدت یک سال مهلت اجرای ضوابط بالا تمدید خواهد شد. وی گفت: اجرای این قانون باعث سوق دادن سرمایه ها به روستاها، احیاء اراضی بایر، افزایش فراوری غلات و سایر محصولات کشاورزی، جلوگیری از مهاجرت به شهرها و ایجاد اشتغال خواهد شد.
دکتر ولایتی، وزیر امور خارجه ایران در پکن با کیان چی چن مشاور دولت و وزیر امور چین ملاقات و گفت و گو کرد.
در این ملاقات همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف مورد بحث و آنالیز نهاده شد و درخصوص جزئیات اجرای بعضی پروژه ها از جمله کارخانه های سیمان و مترو در راستای امر بازسازی کشور به تفصیل گفتگو به عمل آمد. همچنین مقرر شد که طرفین با پیگیری های کارشناسی و نهایی کردن توافق ها، مذاکرات لازم را تا حصول نتیجه قطعی ادامه دهند.
وزیر امور خارجه چین از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر لزوم همکاری های منطقه ای با توجه به تحولاتی که در جمهوری های آسیای میانه انجام شده است، استقبال کرد و آن را در جهت صلح و ثبات منطقه دانست.
25 فروردین 1381؛ شروع ملاقات رسمی رئیس جمهور چین با سفر به شیراز
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس گفت: اولین ملاقات رسمی رئیس جمهوری چین از ایران با ورود جیانگ زمین به شیراز شروع می گردد.
سیدمحمود موسوی گفت: جیانگ زمین روز پنج شنبه با استقبال رسمی محمد ابراهیم انصاری لاری، استاندار فارس و چند تن از مقامات کشوری و محلی وارد شیراز می گردد.
وی گفت: این اولین سفر عالی ترین مقام کشور چین به جمهوری اسلامی ایران است که به دعوت رئیس جمهوری کشورمان پس از بازدید از چین صورت می گیرد.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس اضافه کرد: یک هیات بلندپایه 180 نفره از مقامات سیاسی و مالی چین، جیانگ زمین را در این سفر همراهی می نمایند. موسوی گفت: رئیس جمهوری چین پس از بازدید از اماکن باستانی و تاریخی فارس، شیراز را به مقصد تهران ترک می نماید و با ورود به تهران مذاکرات دوجانبه را شروع می نماید.
وزیر صنایع و معادن در خصوص استراتژی جدید خودرو گفت: رقابت پذیری، توسعه قطعه سازی، ارتقای کیفیت محصول، خدمات پس از فروش، تراز ارزی و کاهش مصرف سوخت اصول این استراتژی است.
اسحاق دنیاگیری اضافه کرد: براساس قانون بودجه سال 81 میزان 10 درصد مالیات مخصوص خودرو حذف و در عوض سود بازرگانی جدید برای واردات قطعات منفصله مقرر شده است.
وی ادامه داد: براساس این مصوبه خودروسازانی که تمام قطعات خودرو خود را وارد نمایند باید 60 درصد سود بازرگانی بپردازد و به ازای هر میزان ساخت داخل قطعات از سود بازرگانی قطعات وارداتی خودرو کاسته می گردد.
دنیاگیری بیان نمود: بر این اساس بهای خودروهایی که از میزان بالای ساخت اخلی برخوردارند، ازجمله خودروهای پیکان، پراید، پژو 405، پیکان RD و پژوپارس تا 300 هزار تومان کاهش خواهد یافت.
وی گفت: براساس مصوبه جدید از این پس بخش خصوصی می تواند به مونتاژ خودرو در کشور بپردازد؛ درحالی که تا پیش از این احتیاج به 40 درصد ساخت داخل بود.
وزیر صنایع و معادن تاکید نمود: بخش خصوصی می تواند خط مونتاژ خودرو را حتی به میزان 100 درصد مونتاژ دایر کند مشروط بر اینکه خودرویی که فراوری می نماید، بیش از 4 سال از تاریخ فراوری دنیای آن نگذشته باشد و خودرو از یک خودروساز معتبر انتخاب شده باشد.
منبع: اقتصادنیوز